בחיפוש אחרי מידע רפואי ברשת אפשר למצוא חומר רב ואפילו מבלבל במידת מה. החולה יכול ללמוד על מחלתו ואולי גם לאפיין אותה. דרך בלתי מקצועית זו עלולה להיות מסוכנת, לכן יש צורך באבחון של רופא המתמחה במחלה הספציפית.
עד כה אפשר היה למצוא ברשת הסברים מדעיים ואילו רופאים המטפלים ומומחים לא פרסמו את עצמם מסיבות אתיות ואחרות. האם הסיבות האתיות הללו אינן גורמות אלא לפגיעה לעיתים אנושה בחולים? האם שיקול הומני זה אינו עומד בפני הממסד הרפואי האוסר על פרסום תחומי המומחיות שלהרופאים?
מתברר שבשנים האחרונות חלו שינויים מרחיקי לכת בהבנת נושא האתיקה של הרופאים ומהצד השני ישנם רופאים המרחיקים לכת ומפרסמים את עצמם באתרים אישיים או באתרים של בתי החולים השונים. החולים בשלים ומוכנים לקבל את המידע וגם להיעזר בשרותי הרפואה ברשת אומרת פרופ´ פרלה ורנר מהחוג לגרונטולוגיה, באוניברסיטת חיפה, אשר חקרה את הנושא והגיע למסקנה שעמדותיהם של החולים המבוגרים חיוביות בנוגע לרפואה מרחוק. יחס חיובי במיוחד נמצא בכל הנוגע לרפואה מרחוק כאמצעי לסייע ולהקל קבלת טיפול עם רופא מומחה.
על מנת לפתור בעיה זו הקימה קבוצת מומחים מתחומי הרפואה והאינטרנט את פורטל "מידעתא", שמטרתו להביא בפני הציבור את המידע על כלל הרופאים המומחים והמטפלים האלטרנטיביים ולתת בידו את ההחלטה למי מהם לפנות. המידע מלווה בהמלצות של חולים, והסברים של הרופא עצמו על מומחיותו, הצלחותיו וגם פרטים על מיקום המרפאה, שעות הקבלה וכדומה. הרופא יכול לענות לחולה בפורום או באופן אישי, לקבלמידע רפואי מהחולה הכוללים: חוות דעת, צילומים וכו´, להתייעץ ברשת עם רופאים נוספים ובהמשך להחליט על דרכי טיפול הכוללים פגישה אישית.
בדרך זו תפגיש הרפואה מרחוק את החולה עם הרופא המומחה המתמצא במחלתו ותביא להגברת היעילות והאיכות של הטיפול הרפואי.
כבר היום מפרסמות קופות החולים את שרותיהן ברשת וקימת גם אפשרות של קביעת תורים לרופאים מקצועיים. אולם, המידע הזה לוקה בחסר. רשימות של רופאים בלבד אינן נותנות מענה למי שמתעניין בפתרון בעיה ספציפית ומידע זה כמעט ואינו קיים. כל זאת למרות הפחד מהטכנולוגיה ולמרות החשש מאובדן הקשר האישי מה שמשכנע את החולים להשתמש ברפואה מרחוק היא הקלות של יצירת הקשר וקבלת המידע, והזמינות של הרופאים, המשמעותיים לאנשים עסוקים ולמתגוררים בפריפריה.