פורסם בעלון: שישי בגולן 9/4/2013 נכון, רק ב 1920 הותר לנשים להצביע בבחירות באמריקה הנאורה, (בסעודיה ב 2012 !!), ורק בשנת 2005 אישרה הכנסת את החלטת האו"ם, המדברת על הצורך לדאוג לייצוג של נשים בפוליטיקה המקומית והבינלאומית.
אלא, שחוקים לחוד ומציאות לחוד. הזכות לבחור לא בהכרח הובילה לזכות להיבחר ולכן, נשים בכל רחבי העולם ממשיכות להיאבק. בישראל הועלה הרעיון של העדפה מתקנת של נשים, בשנת 1975 עם מינויה של ועדת נמיר, אולם, גם עשרות שנים לאחר מכן, המלצות הועדה לא יושמו. מאז ומעולם נדחקו הנשים מעמדות כוח על ידי הגברים, מסיבות חברתיות - העומס על שמירת התא המשפחתי, מוטל ברובו על האישה. סיבות תרבותיות - אמונה הרואה בזירה הפוליטית תחום גברי, וסיבות פוליטיות – הגברים מונעים קידומם של נשים.
ואצלנו?
מספר הנשים החברות באגודה החקלאית גדול ממספר הגברים, כרבע מהמשקים במושב מנוהלים על ידי נשים. לעומת זאת, הייצוג של אותן נשים במערכת הפוליטית המקומית הוא אפס. ולא בכדי !!
המצב הנוכחי במושב, הנמשך למעלה מארבעים שנים רצופות, הביא רבות מהנשים לאדישות מוחלטת בכל הקשור לניהול המשק, אלא שהדברים הולכים ומשתנים מול עינינו. ראשית, הילדים שלנו, שרובם כבר מגדלים את הדור השלישי, מנהלים היום חיי זוג הרבה יותר שוויוניים. שנית, חלק מבני הזוג לצערנו (וגם בנות הזוג) הלכו לעולמם. הסטטיסטיקה לפיתחינו, וכנראה נשאר יותר נשים בודדות מאשר גברים.
ואנחנו אנא אנחנו באות?
היום אנחנו כשני שליש מחברי המושב החקלאי, ומחר נהיה רבות יותר. בלי ידע כלכלי ואפילו בלי ידע מינימלי המאופיין במיקום השטחים החקלאים של המשק, כמות המים, הכנסה מכל דונם מעובד ו/או מושכר, ולא נכנסנו עדיין לפרטים ספציפיים יותר על איכות המזון של הפרות, כמויות חלב, מחלות, טיפול בתיאלנדים ועוד ועוד..
לצערנו, חלק מאיתנו כבר נתקלו בבעיות הללו והתחילו ללמוד צעד אחר צעד, כיצד מנהלים את המשק החקלאי. אז, מדוע שלא נעשה זאת, לפני הדקה ה 90?
כיצד?
על ידי שיתוף פעולה ועזרה הדדית.
על ידי העלאת הבעיות והצרכים הייחודיים לנשים
על ידי ייצוג הולם בהנהלה החקלאית
יש חשיבות רבה לשיתוף פעולה בין כל הנשים, כי אנחנו פועלות טוב יותר יחד. הטיפול המשותף בבעיות ובצרכים שלנו, עשוי להביא לרווחה שלנו, אולם גם לרווחתם של כל השותפים באגודה החקלאית ובישוב הקהילתי כולו. ייצוג של נשים בהנהלה יביא איתו דפוס ניהול השונה במהותו מהדפוס הקיים היום. דפוס הניהול הנשי הוא יותר משתף, מביא בחשבון שיקולים והיבטים רחבים ופחות שתלטנות, כוחנות, וחד מימדיות. כי הנשים רואות ראייה רחבה וכוללנית, שיש בה תשומת לב לדקויות, לפרטים, ולצרכים מיוחדים.
וכמו שאמר פרופסור ישעיהו לייבוביץ בזמנו: "המהפכה הפמיניסטית הייתה המהפכה החשובה והמשמעותית ביותר בתולדות האנושות. מדובר במסה אדירה של בני אדם, מחצית מהאנושות כולה, שבמשך אלפי שנים נחשבו לנחותות ולא ראויות לזכויות יסוד. בהתעוררות החברתית ובתמורות אלה יש בשורה טובה לעתיד."
לעתיד של נשות המושב ושל כל תושבי ותושבות הישוב הקהילתי כולו.