לא כדאי להיות חולה, במיוחד בפריפריה, את זאת יודעים כולם. תושבי הפריפריה בכלל ותושבי דרום הגולן בפרט, אינם יוצאים להפגנות, למרות שהם מכירים את הנושא "לפני ולפנים". בשעות היום עובד הצוות הרפואי ונותן טיפול מסור לילדים ולמבוגרים ובשעות שהמרפאה סגורה יש לטלפן למוקד הכללית או למ.ד.א. בתקווה, שיענו מידית וגם ישלחו רופא ואמבולנס בשעת הצורך.
זו הסיבה, שתושבי דרום רמת הגולן חתמו על עצומה בשנת 2010, הקוראת לכל הגורמים לתת את הדעת על שירותי הבריאות, שמקבלים התושבים באזור.
יש לציין, שחלק גדול מהבקשות יושם: המרפאה שופצה, הוקם בית מרקחת (אך ורק לחברי הכללית), הוגדל צוות הרופאים במרפאה, כולל רופאים מקצועיים (עדיין לא מספיק), מכון הפיזיותרפיה חזר לעבוד (למספר שעות בשבוע), ועוד.
שני נושאים, שנכתבו בעצומה, לא טופלו והם בעוכרינו: רופא ואחות תורניים וניידת מ.ד.א. המצב אף החמיר, לאחר שהרופא המקומי הוחלף ברופאה, שאינה גרה באזור. שני הנושאים הועלו שוב בישיבה בה נכחו נציגי המועצה וארבע מתושבות דרום הגולן בחודש מאי האחרון. מאז ועד היום, חוץ מסיכום הפגישה, לא שמענו דבר על ההתקדמות בטיפול בבעיות שהעלנו, והן אותן בעיות עליהם חתמו 471 מתושבי דרום הגולן ב 2010. המצב כיום הוא זה: השתדלו לא להיפצע, להיות חולים, לא לקבל התקף לב או אירוע מוחי בשעות הלילה, כי תאלצו לחכות לנידת מ.ד.א. שתבוא מקצרין (26 ק"מ) או במקרה הטוב מרמת מגשימים (15 ק"מ), הנהג שלה לא ידע כיצד להיכנס בשער המושב (כן, זה קרה), ואם הוא יבוא לבדו, כיצד יטפל בחולה וינהג באמבולנס בו זמנית? ולא, שאין אמבולנס של מ.ד.א. בבני יהודה, הוא פשוט מושבת מהשעה 15:00 אחר הצהריים ובשבתות וחגים. הפתרונות קיימים: יש רופא שגר בישוב ומוכן לעבוד. יש חובש המוכן להיות כונן במ.ד.א. לתפעל את האמבולנס בשעות הערב. צריך רק להחליט, שהעניין מספיק חשוב !! ועדיין לא דיברנו על האוכלוסייה המתבגרת. על המרחק מבית החולים הקרוב - פדה בפורייה 45 ק"מ. על התורים בלתי אפשריים לרופאים מקצועיים ולניתוחים בבתי החולים בפורייה, עפולה וצפת. על המרחק לטיפולים מיוחדים (על אדם מבוגר לאחר אירוע מוחי לנסוע 55 ק"מ למרפאה במזרע שלוש פעמים בשבוע לצורך טיפולים.) ועוד ועוד ועוד.. נילי גולן גבעת יואב